Buddy Dick

Hoi, mijn naam is Dick, ik ben 60 jaar, ik ben getrouwd en woon in het midden van het Land, op 25 September 2012 is mijn oogmelanoom ontdekt in het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht. Diezelfde dag nog door gestuurd naar UMC Utrecht waar de diagnose van de oogarts werd bevestigd.
Na deze bevestiging stond mijn leven op z’n kop oogkanker wie heeft daar ooit van gehoord ik tot op dat moment nooit.
Ik werd voor behandeling door verwezen naar Lumc Leiden waar al snel duidelijk werd dat mijn tumor zo groot was dat er maar één optie was het verwijderen van mijn oog.
Nadat ik een second opinion gevraagd had in het Erasmus MC en de diagnose werd bevestigd heb ik in het team van professor Luyten mijn oog laten verwijderen de operatie zelf is gedaan door Dokter Marinkovic op 16 oktober dat zelfde jaar. Na een dag weer naar huis zonder oog maar duizend en één vragen en onzekerheden. Het herstel verliep voorspoedig zonder noemenswaardige bijwerkingen of pijn.

op 30 November 2012 heb ik in het Haags kunstogen Laboratorium een oogprothese aangemeten gekregen cosmetische een perfecte kopie hij beweegt gewoon mee alleen zie je er niets mee, maar niemand kan zien dat ik een kunstoog heb en dat vind ik heel fijn.

het leren zien met een oog was een uitdaging met frustraties maar ook heel veel humoristische momenten door dat je het diepte zien weer helemaal opnieuw moet ‘leren’ dit gaat vanzelf beter en na een maand of drie redelijk vanzelfsprekend.  Ik leef mijn leven weer volop fietsen autorijden en sporten het is allemaal geen probleem gebleken.

uit het tumor weefsel onderzoek bleek dat ik een hoog  risico Oogmelanoom had met een grote kans op uitzaaiingen op termijn. Dit betekend ieder half jaar controle van de onderbuik (lever) en tot op de dag van vandaag gelukkig nog steeds geen uitzaaiingen. In 2014 heb ik de Alpe d’Huzes gefietst dat was mijn omslag punt in mijn ziekte beleving en ben ik gestopt met dood gaan en begonnen met door leven.
Ook heb ik aan een trial meegedaan dit is een onderzoek naar de werking van een behandeling in mijn geval Dendritische Cel therapie in Radboud umc in Nijmegen helaas werkt deze therapie voor oogmelanoom patiënten niet maar ik kreeg daar door wel extra controles en dat gaf een heel veilig gevoel.

Graag gebruik ik de extra tijd aan mij gegeven om mijn mede lotgenoten bij te staan.

Heb je vragen of wil je advies, of gewoon even je verhaal kwijt bel het [M]Eye buddy netwerk en je krijgt contact met een lotgenoot die je begrijpt

088- 002 97 44