Buddy Carla

Hallo.

Mijn naam is Carla. Ik ben geboren op 6 8 1967. In 2006 had ik last van lichtflitsen in mijn linker oog .Ik ben via de oogarts in Roosendaal gelijk doorverwezen naar het oogziekenhuis in Rotterdam.  Toen ik de diagnose oogmelanoom  kreeg had ik nog nooit van een melanoom gehoord.  Toen me duidelijk was dat het kwaadaardig was en er kans op uitzaaiingen in lever of longen waren was het verwijderen van mijn oog voor mij al snel de juiste beslissing. Ik kreeg een paar dagen later een echo en longfoto om te kijken of het niet was uitgezaaid. Wat waren we opgelucht en de dag erna lag ik zenuwachtig maar opgelucht op de operatiekamer . De operatie is goed gegaan. Alleen was ik erg ziek van de narcose en moest ik een nachtje blijven. Het leven met 1 oog is wennen. Maar ik deed al snel alles weer gelukkig.

Ik kreeg in Rotterdam gelijk een schelprothese en een paar maanden later heb ik in den haag mijn 1e kunststof prothese laten maken. Later ben ik overgestapt op glazen protheses. Ik had jonge kinderen en het gewone leven ging weer gewoon door. 2 x per jaar controles van lever en longen was spannend. Maar na 11 jaar besloot ik met mijn oncoloog te stoppen. Het risico op uitzaaiingen was volgens hem 10 jaar.

Helaas na 13 jaar . Eind augustus 2019 voelde ik een verdikking bij mijn lever en helaas dus toch uitzaaiingen in mijn lever.

Ons leven stond toen pas echt op zijn kop. Gelukkig heb ik eind vorig jaar 2 x leverperfusies gehad en zijn de 2 grote en 6 kleine tumoren stabiel. Nu om de 3 maanden een scan bij het LUMC.

Hopelijk blijft het nog lang rustig in mijn lever, zodat kan ik nog veel andere patiënten kan bijstaan.

Groet Carla,

Heb je vragen of wil je advies, of gewoon even je verhaal kwijt bel het [M]Eye buddy netwerk en je krijgt contact met een lotgenoot die je begrijpt.

088- 002 97 44