radio embolisatie

Radio embolisatie

Radio-embolisatie is een vorm van inwendige bestraling  in de lever om uitzaaiingen in de lever te behandelen.
Via de leverslagader worden radioactieve bolletjes naar de tumor gespoten. Die bolletjes lopen vast in de bloedbanen rondom en in de tumor. Daar vindt de inwendige bestraling plaats: de bolletjes geven hun radioactiviteit af om de tumorcellen te vernietigen.

Hoe gaat radio-embolisatie in zijn werk?
De interventieradioloog brengt via je liesslagader een katheter in uw leverslagader om heel kleine radioactieve bolletjes toe te dienen. Die bolletjes lopen vast in de bloedvaten rondom de tumor en geven daar hun radioactiviteit af. Voordat je de behandeling ondergaat, vindt er eerst een uitgebreid onderzoek plaats, waarbij alle bloedvaten die niet naar de lever gaan, worden afgesloten. Met behulp van een radioactief stofje wordt gecontroleerd of er inderdaad alleen opname is in de lever.

Vervolgens wordt een week later de radio-embolisatie uitgevoerd. Voordat je deze behandeling krijgt, is er overleg tussen de specialisten binnen het behandelend team: daarbij zijn dan aanwezig een interventieradioloog, de chirurg, de maag- darm- en leverarts, een nucleair geneeskundige en de oncoloog.

voor meer informatie www.opererenzondersnijden.nl