iris melanoom

Iris melanoom

De iris: is in het Nederlands het regenboogvlies; wat bij de ene persoon bruin is als je naar de ogen kijkt, en bij de ander blauw of groen.

Irismelanomen komen het minst vaak voor bij alle oogmelanomen.  De overleving is beter in vergelijking met oogmelanomen in het algemeen. Deze tumor komt het meest voor op middelbare leeftijd. De behandeling omvat chirurgische plaatselijke verwijdering, verwijdering van het oog, brachytherapie en bestraling met protonen.

De keuze van de behandeling hangt af van de tumorgrootte, lokalisatie en voorkeur van de patiënt.

Het is soms lastig om onderscheid te maken tussen een moedervlek (naevus)  en een vroeg melanoom. Soms wordt daarom eerst controles voorgesteld om dit onderscheid te kunnen maken.

 

Deze voorbeelden zijn van 1 persoon, het zal er nooit hetzelfde uitzien als bij jezelf, mocht je eigen foto’s hebben die wij kunnen gebruiken, zouden wij dat enorm waarderen, wij vragen je dan contact op te nemen met:  het [M]Eye Buddy netwerk 088 002 97 44, mocht je zelf behoefte hebben aan contact met een lotgenoot, neem dan ook contact met ons op en bel het [M]Eye Buddy netwerk 088 002 97 44.