Buddy Erik

Mijn naam is Erik en ik ben lid van het [M]eye Buddy Team van Stichting Melanoom.

Ik werd in 1995 geconfronteerd met m’n oogmelanoom en omdat de tumor erg groot was is mijn oog verwijderd. Op dat moment was er bij mij nog niet zo veel behoefte aan informatie maar vijf jaar later wel.

Toen zag ik heel toevallig bij mijn oculariste de eerste oogfolder liggen die net verspreid was en een paar weken later was er al een contactdag in Ede. Daar trof ik zoveel kennis, kunde en begrip aan dat ik daar zelf ook graag deel van wilde uitmaken. Ook al is het voor mij alweer heel lang geleden, ik weet nog heel goed hoe fijn het was in die donkere periode om met lotgenoten te kunnen praten. Dus ik hoop dat ik met mijn ervaring een bijdrage kan leveren aan de acceptatie en verwerking van kanker bij anderen die met zoveel vragen zitten.

Ik hoop dat ik lotgenoten kan helpen de draad van het leven weer op te pakken en met praktische tips wat onzekerheden kan wegnemen. Of gewoon kan luisteren als daar behoefte aan is. En dat ik lotgenoten toch ook gewoon wat hoop kan geven omdat het bij mij al zo lang geleden is.