choroidea melanoom

Het Choroidea  is een laag van het netvlies die zorgt voor de bloedvoorziening van het netvlies (in het Nederlands is dit dus het vaatvlies). Als hier een melanoom ontstaat valt het dus onder een uvea melanoom.

De Uvea zijn 3 soorten onderdelen van het oog, het vaatvlies is daar dus één onderdeel van,

Het vaatvlies of chorioidea zorgt voor aan- en afvoer van (voedings)stoffen voor het oog. Deze laag zorgt er dus voor dat bepaalde delen van het oog zuurstof etc krijgen. Als deze aanvoer of afvoer niet meer werkt, krijgen bepaalde delen van het netvlies geen zuurstof etc. Dan sterft het dus af. Daarom zal niet altijd elke behandeling mogelijk zijn. Het ligt er dus aan waar het melanoom zit.

Hieronder staan voorbeelden hoe een chorioidea melanoom eruit kan zien. (Dit is natuurlijk altijd bij iedereen anders.)

 

Eerste foto is een normaal netvlies, zo hoort het er uit te zien. (Bij mensen met een donkere huidskleur kan de kleur van de binnenkant anders van kleur zijn dan iemand met een lichte huidskleur) het witte stipje is je oogzenuw, de rode lijnen zijn bloedvaten, deze geven het oog voeding en zuurstof.

 

Hier zie je dat het oog er niet hetzelfde uitziet, je ziet duidelijk dat het anders is dan normaal. De oogzenuw is bijna niet meer zichtbaar, er zit duidelijk iets voor.