Buddy Giel

Giel gaat eind jaren ’80 en begin jaren ’90 verschillende keren naar zijn huisarts met klachten in zijn rechteroog. Hij ziet knipperende spikkels in een kromme lijn, lichtflitsen en heeft een irritatie van het netvlies. Telkens was de diagnose van de huisarts; ‘je bent heel druk bezig met de zaak en thuis, gewoon negeren het gaat wel weer over’.
De klachten houden echter aan en bij het vierde bezoek aan de huisarts krijgt hij toch een verwijzing naar de oogarts. Die ziet wat de oogklachten veroorzaakt: een oogmelanoom.
Er breekt een pittige en onzekere tijd aan voor Giel waarin hij uiteindelijk een effectieve behandeling krijgt maar ook behoorlijk wat te verstouwen krijgt.
Tegenwoordig gaat het heel goed met Giel en naast dat hij volop van het leven geniet, zet hij zich graag in voor lotgenoten.
“Ik ben lid van het [M]eye Buddy team. Op die manier geven we mensen die net de diagnose oogmelanoom hebben gekregen een luisterend oor en helpen we ze wegwijs te maken in het traject dat komen gaat. Ook via de besloten groep op Facebook vinden we veel steun bij elkaar.”