Buddy Theo

Hallo ik ben Theo en woon samen met mijn vrouw in Nederweert. Wij hebben 2 zoons en 3 kleindochters.

Mijn eerste signaal kreeg ik in het voorjaar van 2019, ik was toen 60 jaar. Ik had meerdere malen lichtflitsen en blauwe vlekken in mijn linker oog. Mijn huisarts dacht aan migraine, voor de zekerheid toch maar doorgestuurd naar de oogarts.

Via het streekziekenhuis in Weert direct doorverwezen naar het UMC waar er een oogmelanoom geconstateerd werd. Omdat het UMC zelf hiervoor geen behandeling heeft is er contact opgenomen met Leiden. Gelukkig ging het toen allemaal snel, was de oogmelanoom niet zo groot en kon ik behandeld worden met het Ruthenium schildje.

Ik heb heel goede uitleg gekregen van Professor Luyten en Dr. Marinkovic. Beide artsen zijn gespecialiseerd in behandeling van oogmelanoom. Ik kreeg tijdens het gesprek de folder uitgereikt van de stichting oogmelanoom waarin aangegeven was hoe contact te zoeken met een buddy. Dit heb ik nog diezelfde week gedaan en kwam in contact met Dick Plomp. Hij heeft mij heel goed kunnen uitleggen waar ik in beland was. Ik had nog nooit van een oogmelanoom gehoord en wilde ook niet ongecontroleerd op internet gaan zoeken.

Via de stichting kwam ik ook in contact met Toon Nijnens. Hij bleek een paar straten verder te wonen. Toon was een van de oprichters van de stichting en ik heb ontzettend veel steun van hem gehad.

Nu is het ieder half jaar de controle op metastases middels een bovenbuik echo. Ook ben ik nog onder controle bij de oogarts in Leiden. Het is altijd een spannende tijd maar wel heel belangrijk om te blijven doen.

Alle steun welke ik van Dick en Toon heb gekregen heeft mij er toe aangezet om buddy te zijn voor andere lotgenoten die dit ook meemaken. Graag ondersteun ik vanuit mijn positieve ervaringen. Ik hoop dat ik lotgenoten kan helpen met praktische tips en onzekerheden kan wegnemen of natuurlijk gewoon kan luisteren.

 

Groet, Theo

 

Heb je vragen of wil je advies, of gewoon even je verhaal kwijt bel het [M]Eye buddy netwerk en je krijgt contact met een lotgenoot die je begrijpt.