Buddy Theo

Hallo ik ben Theo

dit is mijn verhaal in vogelvlucht,

Mijn eerste signaal kreeg ik rond januari 2019. Meerdere malen lichtflitsen en blauwe vlekken in ogen. Ik kan niet terug brengen dat dit in beide of 1 oog was.

In mei 2019 tijdens zakenreis een blauwe flits in oog of ogen. Met collega’s over gehad en gelijk een afspraak gepland bij de huisarts. Huisarts dacht aan migraine.

1 juni op eigen initiatief naar de opticien bij Specsavers. Oogmeting gedaan. Linkeroog kon maar voor 50% gecorrigeerd worden. Test gedaan met een raster en ik zag geen rechte maar gebogen lijnen. Opticien adviseerde met spoed een afspraak te maken bij de oogarts.

Afspraak oogarts op 4 juni bij Dr. Slangen i Weert. Netvlies scan en oogspiegeling. Uit de scan was zichtbaar een verhoging in netvlies en vocht onder netvlies. Arts stuurde mij door naar Maastricht omdat zij een moedervlek zag en een melanoom wou uitsluiten.

Maastricht gebeld en ik kon daar in juni niet meer terecht i.v.m. vakantie.

Zelf gaan bellen met andere ziekenhuizen en terecht gekomen in Utrecht voor een afspraak op 13 juni. Diverse metingen gedaan zoals oogdruk, oogspiegeling, foto met contrast vloeistof. Netvlies scan en echo. Conclusie hoge waarschijnlijkheid voor oogmelanoom.

15 juni gesprek gehad met Dick Plomp van de stichting oogmelanoom en aangemeld bij de Facebook site

20 juni afspraak in Leiden bij Prof. Dr. Luyten. Alle onderzoeken overnieuw gedaan en ook hier de diagnose voor oogmelanoom gesteld. Voorstel is gedaan voor het bestralen met het Ruthenium-schildje. De behandeling zal waarschijnlijk over 4-6 ingepland worden. Tijdens bezoek Leiden ook longfoto’s laten maken en er is bloed afgenomen. Ook heeft er gesprek plaats gevonden met de anesthesist.

24 juni afspraak bij huisarts. Doorverwijzing naar ziekenhuis Weert voor maken van bovenbuik echo.

27 juni echo in ziekenhuis Weert.

28 juni alle uitgeslagen gekregen van long foto’s, bloedonderzoek en echo. Er zijn geen uitzaaiingen geconstateerd.

4 juli gebeld met Leiden voor het stellen van verdere vragen over de operatie en over het nemen van een biopsie. Wordt teruggebeld door de verpleegkundige.

8 juli teruggebeld door de verpleegkundige Lisette. Veel vragen doorgenomen over de kans op uitzaaiingen en het nemen van een biopt. Zij laat de keus aan mij over en heeft nog een gesprek gepland met Dr. Vollenbregt. Wel merkte ik dat zij geen voorstander was van een biopsie. Lisette heeft ook de resultaten van de echo uit Weert opgevraagd.

10 juli gebeld door Dr. Vollebregt. Ook met haar gesproken over de kans op uitzaaiingen en het nemen van een biopsie. Zij gaaf duidelijk de voorkeur aan om het niet te doen.

31 juli pre operatieve gesprek in Leiden

5 augustus operatie in Leiden

20 augustus telefonisch consult (Lisette)

5 november onderzoek in Leiden (Drs. Marinkovic) Tevens een echo van de bovenbuik. Op de echo waren onduidelijke vlekken te zien en besloten is een MRI te maken. Er zijn geen uitzaaiingen geconstateerd op de MRI. Waarschijnlijk kleine cystes. Oogspiegeling en oog echo gemaakt. Tumor was al iets geslonken

11 februari onderzoek in Leiden (Drs. Marinkovic) Oogspiegeling en oog echo gemaakt. Tumor was weer iets geslonken. Maar wel heel weinig. Zicht in linker oog is nog maar 10%.

28 april echo bovenbuik in Weert. Geen uitzaaiingen geconstateerd.

Ik ben graag bereid om nieuwe lotgenoten bij te staan.

Groet Theo