Droge ogen, tranen en geirriteerde ogen.

Droge ogen, tranende ogen, irritatie. Voor allerlei oogproblemen worden de volgende merken oogdruppels genoemd als oplossingen. Het is erg persoonlijk welk middel bij een ieder afzonderlijk helpt. Dus hier slechts een lijstje zonder oordeel.

Je kunt de middelen, proberen maar eerst altijd overleg met een arts of apotheker, wat het middel ook is, het is namelijk zo dat twee geneesmiddelen kunnen elkaars werking opheffen of juist op gevaarlijke wijze versterken. (Ook al is het homeopatisch!) Dus over alle medicijnen eerst overleggen met een arts of apotheker.

Zwitsal Babyshampoo, Weleda natuurlijke babyshampoo, kun je zonder overleg gebruiken om je huid schoon te maken, raak niet het slijmvlies ermee aan, want daar kun je beter kunsttranen voor gebruiken, die zijn er in verschillende merken en iedere druppel is net even anders. sommige zijn net water de ander is net wat dikker.

Visidic Carbogel, is product waar je het slijmvlies mee vochtig kunt houden.

Optanol oogdruppels, een druppel en anti-allergie middel.  (Let op, dit is met conserveringsmiddel, dus kan het middel zelf ook een allergische reactie geven.)

Metylcellulose oogdruppels, om het slijmvlies vochtig te maken, is vrij te verkrijgen, maar via de huis of oogarts, kun je het vergoed krijgen van de verzekering.

Tobradex zalf is via de oogarts te verkrijgen en is een geneesmiddel. je kunt altijd met je behandeld arts overleggen of je daar een receptje voor kunt krijgen, onderdrukt de onsteking, en is een onstekingsremmer.

Ga geen Betadine etc zomaar gebruiken, de ocularist (maakt de “nieuwe” prothese) of oogarts zal het slijmvlies beoordelen. door betadine (of iets anders te gebruiken) kan de ocularist niet meer beoordelen op kleur van het slijmvlies, overleg altijd voor je zomaar iets gebruikt met je apotheker.

VitA-POS zalf, kun je altijd gebruiken, maar is ontzettend vettig, dus let op dat je dat niet in het goede oog krijgt, (daar zie je dan minder mee) VitA-POS is bij de apotheek te verkrijgen.

Let wel op, sommige producten zijn na opening maar kort houdbaar. De apotheker kan je daar altijd meer informatie over geven.